Managen van agile projecten

9789401800075-240x300Samen met Bert Hedeman en Ron Seegers hebben wij een boek geschreven dat zich richt op het managen van Agile projecten.

Agile is sinds ca. 1990 geliefd bij IT-systeemontwikkelaars en is in het bijzonder geschikt voor het uitvoeren van kortcyclische trajecten die gericht zijn op zichtbare resultaten zoals een werkende applicatie, een website, enzovoort. Agile kan echter ook goed in niet-IT projecten worden gebruikt.

Anders dan bij de ‘traditionele’ methoden voor projectmanagement liggen bij agile projecten tijd, kwaliteit en kosten vast, maar de te realiseren functies juist niet. Bij agile projecten vormen de zelfsturende teams de basis. Deze zijn volledig verantwoordelijk voor het realiseren van het op te leveren resultaat dat tot stand komt in korte iteraties. De projectmanager is alleen verantwoordelijk voor het inrichten van het project, het plannen en bewaken van het project op hoofdpunten en de communicatie tussen het projectteam en het bedrijfs- en programmamanagement. De specificaties worden bepaald door het realisatieteam in samenspraak met gebruikersvertegenwoordigers.

Dit boek beschrijft op een heldere en eenduidige wijze de principes, processen, rollen en verantwoordelijkheden van de belangrijkste producten en technieken bij het managen van agile projecten. De beschrijving is gebaseerd op DSDM/Atern Version 4.2.

Daarbij wordt ook ingegaan op:
– het op maat maken van deze aanpak,
– de verschillen en overeenkomsten met andere projectmanagementmethoden zoals PRINCE2 en
– in hoeverre deze aanpak hiermee is te combineren.

Tenslotte gaat het boek in op de wijze hoe een portfolio van agile en traditionele projecten het beste kan worden gemanaged.

De primaire doelgroepen van dit boek zijn projectmanagers die verantwoordelijk zijn voor het managen van agile projecten en verder allen die betrokken zijn of worden bij het managen van agile projecten. Tevens is dit boek zeer geschikt voor degenen die zich willen voorbereiden op de examens Agile PM Foundation en Practitioner van APMG.
Bestellen: Managen van agile projecten

Recensies van derden:

 • ipma-nl
 • Henk-Jan van der Klis
 • One response to “Managen van agile projecten

  1. Santvoord, M.A.F. van (Michael)

   Hi Henny

   Could you please supply a copy to our team/me?
   Many thanks in advance!

   Kind regards
   Michael

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google photo

  You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  Connecting to %s